7 reacties op “Vele Goden

  1. Hihi, ik ga ook iets doen met mythen volgende week. Iets kleins weliswaar, maar toch….En nu ben ik weg…naar Duinrell. Gratis kaarten gekregen en tja…da’s niet te versmaden. Hoewel het meer strandweer is. Antwoord op de vraag: alles eigenlijk. Maar sinds je volop aan plaatjes doet, hebben ook die onderlinge verbintenis met elkaar. Razendknap. Er is geen weblog te vinden die dezelfde rust uitstraalt als hier…Het kan niet voldoende benadrukt worden…

  2. Griekse (en Romeinse) sagen en mythen is zo ongeveer te vergelijken met de Germaanse sagen en mythen, waaronder Der Ring… Uiteindelijk waren ook Den Laage Landen eensch verbonden met Den Germaansche stam ende de Kanninefaten ende Friezen ende Hunnebedden ende zo ongeveer allen aanbaden Wodan, Donar ende Frija.
    De Griekese Goden zouden spontaan uit de Olympus vallen bij het zien en horen van internet, Zeus zoude Zich opnieuw in den stier veranderen om Europa terug te halen ende bij te werken tot een meer zuivere versie waarna het gehele Godenvolk zich opnieuw zou beraden of het wel zo verstandig was dat Zeus opnieuw Europa zoude schaken… (achteraf bezien in deze tijd dus)

  3. Yep, er valt eindeloos veel over de transformatie van bekende goden te vertellen, tot aan de huidige tijd toe! Het christendom zit tjokvol met traditie’s ed. die uit de heidense tijd stammen. We zetten veelal een kerstboom, maar daar dansden de germanen omheen met de zonnewende ( het einde van de winter, dacht ik) etc.
    Griekse en romeinse mythes en sagen is een mooie pocket inleiding in deze materie.
    OOk mooi om te vergelijken welke veranderingen bepaalde goden in bepaalde periodes ondergingen, bijvoorbeeld Bachus. 😉

Uw commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s