7 reacties op “Weekguichel

  • Het waren de verstoven stuivers en een kwart van de dubbele dukaat die zichzelf in de bocht van de Erodanus wrongen, Heer Glaswerk.
   Het Oboolse tijdperk sloeg gekleurd perkament ter betaling.

 1. Wanneer deze guichel niet guichelt dan kan de guichelaar-in-spé enige guichelheil laten ontspringen door middel van heilzame guichels te verzamelen.
  Door de weken heen, dat wel.

  • Inderdaad wil een kopje guichelheilthee wel eens helpen bij het beroeren van vandalen.
   Daarmee wil niet gezegd zijn dat het vat overloopt tot de kruik te water wordt gelaten.
   Wel is het aanbevelingswaard, en laten we dat alsjeblieft niet vergeten, dat het zwembad water moet bevatten wil men een drenkeling een reddingsboei toewerpen.
   Als het volk roept om Wilders, geef het dan Wilders. Wil men hem niet, dan is het beter de polikliniek te verlaten bij vloed.

   • Tja, Heer Jaco, wilde mannen die rechtstreeks uit het cachot komen, willen nog wel eens een reddingsboei omarmen. Doch denkt u nu niet dat ik zonder meer (als in een oboolse roes), ga duiken zonder duikpak.
    Zelfs kapitein Nauta zou hier over zeggen dat het geen wonder is en eveneens geen boven wonder.

    Overlopen doe ik ook niet. De vaten zijn vol en ongeregeld. Halfvolle chocolademelk kunt ge in de winkel verkrijgen en daarbij lopen aldaar wel eens vreemde vandalen in ovalen en soms in driehoeken.
    Bij eb en bij vloed kan men baden in lust…

    • Vandaar Erich Lustbader natuurlijk, die daarover geschreven heeft in zijn autobiografische roman So lust man noch wohl einige. Ik citeer, in vertaling natuurlijk: “Als men van dalen naar heuvels (hij bedoelt hier waarschijnlijk van hot naar her) loopt langs ovalen en driehoekige naaldspelbochten, dan wil men wel eens volschieten bij het zien van de lustige meisjes die in oboolse roes zich baden bij eb en bij vloed”.

     • Wel, ziet u Heer Jaco, de leden van de familie van Dalen waren voorheen goede buren en vrienden. Maar ge kent hen zeer waarschijnlijk niet. Aldus behoeft ge hen niet onbedoeld te bejegenen.
      Mijnheer Erich was destijds een schoolvriend maar in de schooltijd heette hij Erik Baadenlust. En wel, eveneens was Erik bezig een kortschrift te schrijven, onder de titel “Hoog op de Gele Wagen…”.
      Het kortschrift heeft door de tijd heen zijn vruchten afgeworpen. Velen grijpen en graaien heden naar kersen, appelen, peren en wat dies meer zij…

      Hetgeen ge hoogstwaarschijnlijk niet weet, is dat wanneer bij eb en vloed zware regenval in treedt, er zich wijde oboolse regenbogen spannen waarvan de aanschouwer meent dat het een brug is van hier naar daar en verder… 🙂

Uw commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s