6 reacties op “De Azijnman

 1. Amai Heer Johan, welk een gruwelijk relaas. Mij rezen de haaren te berge bij de beschrijving van het noodlottige gesprek tussen den Edikman en het jonge onschuldige ding, dat natuurlijk bij het afsluiten van den kassa een tekort moest aanzuiveren van 79 cent. O, ik zie het voor mij, de wreeden lach als hij zijn pen gevuld met azijn op het schuldeloze papier zet in den verwachting gelezen te zullen worden door zijn nakomelingen, Gelukkig zullen zijn woorden niet gelezen, ten zij, god verhoede, een onverlaet den kast zal openen en tot zijn eigen bederf kennis zal nemen van de zwarte roerselen van den EDIKMAN 👿

  • Weest u gerust, Heer Jaco, de sleutel van den kast ligt veilig opgeborgen op de vensterbank voor het venster des huizes schrijver dezes, maar wel elders, zodat iedere voorbijganger het kleinood kan zien liggen doch er niet kan aankomen, tenzij een kwaadaardig wezen het venster gaat bewerken, met stopverf, bijvoorbeeld.

   Ach, het jonge onschuldige ding komt er goed van af. Zij ontving van de Erven der Edikman een fraaie struiß bloemen, veel tulpen en anjers. 🙄

 2. Tot vandaag kende ik enkel de azijnpisser, Heer Johan. Maar deze heer is een bijzonder exemplaar durf ik rustig te stellen. Een geheimschrijver! Waarbij tevens gezegd dient te worden dat met een beetje verwarming van het papier of rodekool sap zijn geschriften weer geheel leesbaar worden. Kom er nog maar eens om!

  • Azijnpissers, mijnheer Aad, zijn de achterlopers van de Azijnmannen. Maar, er zijn ook Azijnvrouwen en zelfs Azijnkinderen. Helaas schrijven zij allen geheim. Behalve de Azijnkinderen, die eten rode kool uit een oude krant, gevonden op het platte land, liepen verre hand in hand, doch vol van verstand, zingend met de Edikmeester door het gehele land.
   😎

  • Ach, Appelvrouwe, eigenlijk is het jammer dat alle letters in de zure azijn zijn gevallen. Het was moeilijk de letters er uit te vissen. Ik heb een schepnet gebruikt, vandaar.
   (De zure haringen zitten nog in het leefnet)

Uw commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s