2 reacties op “Voettocht over schuimend water

 1. Uw laatste noot wil ons zand in de ogen gooien, maar wij werpen dit verre van ons. Ge hebt u bloot gegeven met uw welnemen met de opmerking over de dame vermomd als matroos: (en van huis uit juffrouw N. heette). Wie anders kan de kapitein dan zijn dan kapitein Nauta, met Mejuffrouw Nelie. En ik betwijfel of er wel driehonderd knopen moesten worden doorgehakt voordat uh enfin.
  Maar hoe verfrisschend om te lezen dat de kapitein noch Nelie eenkennig waren bij het instellen van hun kompassies tot genoegen niet alleen van henzelven doch ook van de hen omringende scheepsmaten. Blikskaters nog en toe, hallo.
  Mocht gij de kapitein of / en Nelie in het oog krijgen, werp hen dan namens mij groeten en blikken (zo mogelijk lege) toe.

  Jaco groet ook u

  • De laatste noot, Heer Jaco, was feitelijk een Okkernoot.
   Al ware het geen éénkennige Okkernoot, den Blikskaters hielpen een handje en een voetje. Daarbij rommelde één en ander in de hut van de Kapitein en Mejuffrouw Neelie.

   Zeker, wanneer ik beiden onder ogen krijg of eventueel zij mij voor den voeten voort lopen, dan zal ik beschouwen hoe zij om gaan met de lege blikken en de voile flessen. Immers, een Oorlam met daarna een bollende knak in de kano langs de oever van het snelle vliet… et cetera. 🙄

Uw commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s