2 reacties op “Fahrrad No 8

 1. Een echte Opelfiets van 1894 uit Rüsselsheim uit de tijd dat het nog niet GM was. En ik dacht natuurlijk dan sla ik er meteen even de “Illustrierte Geschichte der Erfindung des Fahrrades und der Entwickelung des Motorfahrradwesens” von A. Daul uit 1906 op na. Zo’n lange titel… dat moet er in staan. En A. Daul is, zoals wij allen weten een Deutch-amerikanischer Journalist, Verfasser von “Radfahern für Gesunde und Kranke”.
  Maar nee, Mijnheer Johan, niets over het Opelfietsgebeuren drinnen. Alles over het Fahrrad, twee zadels naast elkaar (gezellie), Draisine für Damen, Dreirad en allemaal met en zonder motor. Teveel om op te noemen.
  Twee bladzijden reclame. Albin Schumann met zijn Universal Tricot-Hemden, Focke’s Normal-Dreiräder, Triumph’s Fahrräder Fabrikate Ersten Ranges, S. Bettman & Co uit Birmingham maar géén Opel.
  Ik ben zeer teleurgesteld 😦
  Maar bovenstaande afbeelding maakt natuurlijk veel goed 🙂

  • Dat is een vreemde zaak, Mijnheer François. Volgens de gegevens van Adam Opel waren zij des werelds grootste Fahrräderfabriek in die tijd. Misschien is het wel zo dat Herr A. Daul één of andere vete had met Adam Opel en er niets mee te maken wilde hebben.
   Ook was er een zogenaamd verbond met NSU (NSU-Opel). En zelfs Miele (van de wasmachine’s en de stofzuigers) was in die tijd druk doende met Fahrräder te produceren.

   Wanneer u gaat zoeken op Goegel dan zult u er een scala aan informatie vinden.
   Het naslagwerk van Heer Daul kunt u maar beter in de open haard gooien… 🙂

   Overigens, naast de tweezittersfiets maakte Opel ook een vijfzittersfiets met de zadels achter elkaar en niet naast elkaar). Leuk om er met de heule familie uit te gaan (en naderhand terug komen met slaande ruzie omdat de stang is doorgebroken of de trappers kapot). 😉

   De 5-zittersfiets
   http://www.ipernity.com/doc/louplefilou/11574745

   De Opel-historie met ook nog de naaimachine’s. Een interessant filmpje.

Uw commentaar

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s